Hälsoresor

4-11/10 – följ med oss på gruppresan till Nerja i Spanien: ”Stärkt sköldkörtel & helhetshälsa”
senaste bokningsdag 18/6 2015

Utsikt från café centralt i Nerja    Promenad på väg till stranden La Burriana

Efter Sköldkörteldagen i Sthlm med flera läkare som föreläsare – förstår vi hur lågt vården f.n. prioriterar sköldkörtelobalanser – eftersom det inte är akut fara för livet. Akutsjukvården går före tyvärr, allt måste prioriteras, alla provtagningar och tidskrävande vård måste noggrant övervägas – vem ska få tillgång till skattepengarna….. Därför så otroligt viktigt att lära sig hur man själv kan hantera sina obalanser med hjälp av kost, livsstil och annat som påverkar för en bättre livskvalitet.

Portrait of exhausted office worker

 • Är det här du ?
  Din läkare kanske inte kunnat besvara alla dina funderingar och du känner dig övergiven när du inte blir lyssnad på.
 • Ingen förstår dig, ingen kan förklara?
 • Är tankarna oklara, din energi låg och kroppen värker?
 • Tröttheten är överhängande, humöret lågt och du är frussen…
 • Tryter din livsgnista och orken vill inte räcka till, längtar du efter livsglädjen?
 • Verkar ibland omöjligt att gå ner i vikt…
 • Du har ännu ingen diagnos, men du har alla symtom

Resedokument i pdf-format

Vi har skapat en hälsoresa just för dig som antingen lider av sköldkörtelbesvär eller vill lära mer om detta viktiga endokrina system och hur din helhetshälsa påverkar.

Genom ökad förståelse för hur sköldkörteln påverkar och påverkas kan du återfå din livsenergi. Det går att må bra igen. Med enkla medel kan du förändra din hälsa positivt. Vi har gjort resan från att vara på djupaste botten till att ha full energi igen. Låt oss lära dig hur man gör med vår erfarenhet och kompetens. Du behöver inte ha någon sköldkörteldiagnos för att följa med oss, det räcker gott med att du har många av symtomen och vill lära dig vad du kan göra för att må bättre.

Presentation av oss som leder kursen

 Louise - stenplockning på stranden

Louise – stenplockning på stranden

Louise Edlund, 55 år, driver sitt eget företag Louise Edlund Utbildningar AB, Lic Kost- och Näringsrådgivare, ICC coach, NLP practitioner och expert på kvinnohälsa och hormoner. Hon har undervisat i Nerja vid många utbildningstillfällen som lärarkonsult åt mf Education – ledande inom hälsoutbildningar i Sverige.
”- Jag brinner för att dela med mig av all min kunskap till mina elever och lära ut verktyg för livskompetens. Kvinnohälsa är det som intresserar mig mest.”

Louise har omfattande klientverksamhet med fokus på kvinnnohälsa och hormoner, många års erfarenhet av egna hormonella obalanser, regelbunden kursverksamhet och driver Louise Edlunds Hormonforum på fb med 2900 medlemmar.
Louise är van att arrangera kurser på ett pedagogiskt sätt där vi varvar teori med gruppdiskussioner och egna övningar och har över tid fått mycket goda omdömen av tidigare elever.

Nadja

Nadja

Nadja Öström, 44 år, har jag varit egen företagare i 24 år som frisör där mötet med människor har varit en del av hennes ödmjukhet kring våra individuella personligheter. Intresset för hälsa och välmående startade 2010 då hennes egen diagnos med Hashimoto och Hypotyreos upptäcktes, då 10 år efter en utbrändhet.
”- Livet påverkar oss på flera olika plan och skapar ohälsa där min erfarenhet nu tagit mig på en intressant resa mot livsenergi och ett högre medvetande”.

Förutom gedigen utbildning i sitt grundyrke frisör har jag hon även arbetat med kurser, mässor och utbildning till frisörer med kemi och ekologi som största intresse. Hon är även Lic. Kostrådgivare med näringsfysiologi &  träningsfysiologi, fördjupade kunskaper inomvitaminer, mineraler och detox. Näringsspecialistkurs på gluten och autoimmunitet med specialisten Tom O´Bryan.  De senaste åren gett henne stor förståelse för hur det är att ha sköldkörtelproblematik och hur man kan må, samt vad man kan göra för att förbättra sin fysiska och psykiska hälsa med små medel. Nadja är även ordförande i Sköldkörtelföreningen. www.matcoachen.se

Kurskostnad
473 € = c a SEK 4500 inkl. kursmaterial för 24 lärarledda timmar
exkl resa, boende och måltider.
Max antal deltagare är 12 (+ 2 ansvariga kursledare).

Sista bokningsdag är 18 juni 2015 för att vi ska få behålla gruppbiljetten på flyget. Gruppbiljett säkrar ett bättre flygpris oberoende av när du bokar din resa.

Boende
Appartamentos San Miguel. Fina moderna lägenheter centralt i Nerja, c a 15 minuters promenad från stranden/C. Man rör sig bäst till fots i hela Nerja.

http://www.bokanerja.se/vara-boenden/lagenheter/san-miguel/

Priserna gäller sö-sö i modern lägenhet med vardagsrum inkl välutrustad
köksdel, dusch/toalett, TV – gemensam takterass med liten pool:

 • Egen lägenhet för 1 person med 1 separat sovrum:              500 € pp
 • Lägenhet med 2 separata sovrum – 1 person i varje:           350 € pp
 • Lägenhet 1 separat sovrum för 2 personer (dubbelsäng)     275 € pp

Sammanfattning kostnader:
Kurskostnad:                 473 €        (c a 4.500 SEK)
Flyg:                                370 €         (c a 3.450 SEK)
Resväska:                       1 väska 20 kg ingår + handbagage max 10 kg
Transfer:                        c a 30 €       (c a 285 SEK)
Boende:                          275-500 €   (c a 2.615-4.750 SEK)

C a 12.985 SEK med egen lägenhet för 1 person enligt ovanstående ex.  Åker du med en kompis och delar lgh, kommer du ner i lägre pris. Se ovan under Boende.

Flyg Arlanda-Malaga tor, transfer i minibuss tor. C a priserna räknade på eurokurs 9:50. Valutakurser kan vi inte påverka. Tillkommer egna måltidskostnader, frukost ingår inte men är både billigt och enkelt att handla och ordna med i sin lägenhet. Bokning, avbokning, villkor se nedan.

ThyroidGlandUr programmet:

 • Sköldkörteln ner på cellnivå för ökad förståelse
 • Matsmältning, en frisk tarm, candida
 • Kostens betydelse, inflammation, gluten
 • Kosttillskott vi rekommenderar
 • Hur allt hänger ihop – OAT-axeln – äggstockar, binjurar, sköldkörteln
 • Hur sömn, stress, hormoner, relationer, känslor, tankar, beteenden påverkar helheten
 • En heldag i EQ och Personlig Utveckling, övningar
 • Qigong utomhus några tillfällen för de som önskar att prova

Gruppen är liten, vi har max 12 platser för att hålla hög kvalitet och skapa tillfälle till viktiga diskussioner och personliga möten. Vi ställer in resan vid färre än 6 bokade deltagare den 18 juni.

Nerja – med sitt lugn, skönhet och fantastiska klimat – inbjuder till egen reflektion och är en utmärkt bas för en kurs kring hälsa och personlig utveckling. Det gör stor skillnad att komma hemifrån och få njuta av sin egen lärandeprocess på denna speciella plats.

Veckoschema – totalt 24 lärarledda kurstimmar

Söndag 4/10:             Ankomstdag. Flyg från Sthlm, Arlanda c a kl. 19.30 – 23.35.
1 timmes transfer från flygplatsen till Nerja.

Må – torsdag:            lektioner må 16.00-19.00, ti-to 09.00 – 12.00 och 16.00 – 19.00
Fredag:                        ledig dag
Lördag:                        lektioner 09.00 – 12.00 och ledig em
Söndag 11/10:             hemresa c a kl. 14.30 – 18.40. Transfer till flygplatsen ingår.

Väljer du att resa till eller från Malaga från annan ort än Sthlm, Arlanda, ingår inte transfer.

Kurslokalen med bekväma bord och stolar är stor och rymlig med fönster mot en mindre gård. Ligger i samma fastighet som resebyrån och hotel Nerja Luna centralt i Nerja. C a 10 minuters promenad från våra lägenheter på San Miguel.

ApelsinträdNerja på morgonen är härligt. Luften är frisk, fåglarna sjunger, stan vaknar långsamt med dess mysiga caféer och butiker. Mitt på dagen tar vi en lång paus – under dagens bästa timmar så du kan njuta av sol, bad och utevistelse.

LitenStenarhandDet är lätt att försjunka i att plocka de härliga mjukslipade kalkstenarna på ständerna.

Sen samlas vi igen i kurslokalen kl. 16.00-19.00. Solen går ner c a kl.

 

Resebyrå
Vi samarbetar med ansvarig reseanordnare Magnus Wahlberg och hans resebyrå www.bokanerja.se – en fullserviceresebyrå med kontor i samma hus som kurslokalen. Där talar all personal svenska och du kan även även köpa till schemalagda utflykter. Bergsvandringar och utflykt till guidade turer i droppstensgrottorna är mycket populärt.

Bokning, villkor och betalning, ev inställd kursresa
Bokning av flyg och boende sker via epost:  linda@bokanerja.se
Alla detaljer får du via Linda. Euro-kursen kan ändras.

Villkoren gäller bokningar med vårt gemensamma flyg från Sthlm, Arlanda tur och retur. Väljer du annan avreseort till Malaga ordnar du din transfer själv via lokalbuss (två byten) eller taxi (c a 65 € enkel väg). Bokanerja kan hjälpa dig boka ev anslutningsflyg i Sverige.

En reservationsavgift om 200 € betalas direkt efter bokning till resebyrån för att säkra flyg och boende. Den får du inte tillbaka om du själv avbokar. Bokanerja.se erbjuder snabba säkra betalningslänkar för betalning via bank eller med kreditkort.

Slutfakturan skickas ut ca två månader innan avresa (början augusti), med slutbetalning senast en månad innan avresa (3 sept). Resa som ej slutbetalas senast en månad innan avresa, förfaller utan återbetalning av bokningsavgift.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan vid färre bokningar än 6 pers den 18 juni 2015. Då får du naturligtvis tillbaka ev utlägg för gruppresan och du kan avboka ev anslutningsflyg inom Sverige om de är bokade via Bokanerja.

Deltagares egen avbokning

Fram till senast 20/8 kan avbokning ske utan extra kostnader enligt paketreselagen. Villkoren gäller när hela resan bokas via Bokanerja.se. Reservationsavgiften betalas dock inte tillbaka.

Vid sjukdom gäller avbokningsskydd mot uppvisande av läkarintyg, enligt resebyråns samarbete med försäkringsbolaget Europeiska. Avbokningsskydd för sjukdom ska ha bokats vid anmälan. Alternativt om du har villkor i egen hemförsäkring/kontokort som täcker avbokningsskydd vid sjukdom.

Nu är det bara att boka snabbt så du garanterar din plats
Vi hoppas få träffa dig i Nerja så även du får uppleva det vackra lugnet på detta unika smultronställe. Vi lovar dig mycket kunskap, diskussioner och spännande personlig utveckling. Alla detaljer kring resevillkor, flyg, boende får du av vår duktiga resebyrå när du bokar.

Varmt välkommen till Nerja med oss
Önskar Louise och Nadja

Frågor om kursinnehåll: kontakta@louiseedlund.se

Frågor om flyg, boende, transfer, separata utflykter: linda@bokanerja.se

 Intressanta länkar

Historien om Bokanerja – vår resebyrå på plats i Nerja

Stadskarta

Bilder från Nerja

Klimatet i Nerjaområdet