Diplomerad Hormonterapeut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dipl Hormonterapeut omg 5 – min vidareutbildning för dig som vill addera hormonkompetens i din verksamhet.

Datum Omg 5:  inställd 19-24/10 2018,  totalt 6 kursdagar. 
Mail till kontakta@louiseedlund.se om du vill stå på intresselista till fler kurstillfällen

Det behövs fler terapeuter i Sverige som vill arbeta helhet, se sambanden mellan kost, livsstil, hormoner och i vilken ordning man behöver åtgärda så att klienten upplever viktiga hälsoförbättringar. Dessutom använda sig av rätta provsvar som en viktig pusselbit i helheten.

Jag erbjuder därför en utbildning till Diplomerad hormonterapeut som bygger på vetenskap och forskning, klinisk erfarenhet och min mångåriga erfarenhet som hormonterapeut. Till hösten går omgång 5.

Hela kursschemat dag för dag

Omdömen av tidigare elever

Utbildningskostnad och boende

Fakta om boende på Marholmen konferens

 

Din bakgrund

För att tillgodogöra dig kursen till Diplomerad Hormonterapeut på bästa sätt, behöver du ha någon form av grundläggande hälsoutbildning i botten med en förståelse för hur kroppen fungerar, baskompetens i kost/näringslära. Är du redan verksam teraput inom hälsa i eget företag, så räknas detta som en vidareutbildning och är avdragsgill.

Dessutom rek jag dig att läsa några böcker före kursstart – se bilder nedan, så vi kommer till utbildningen med liknande färska kunskaper. I utbildningen ingår mitt kompendium: ”Progesteron i Praktiken” med olika sätt att använda bioidentisk progesteronkräm beroende på symtom och hormonell fas.

 

 

 

 

 

 

För dig som är legitimerad inom vården

Det är ofta ett flertal leg inom vården som är med på min utbildning;  sjuksköterskor, undersköterskor, barnmorskor, naprapater, kiropraktorer. Även personal från svensktalande Finland brukar deltaga. Eftersom jag snart är färdig PI funktionsmedicinsk terapeut är jag väl medveten om var gränserna går för att bara få rekommendera godkända åtgärder inom svensk lag, samt var gränserna går för alternativ medicin. Jag delar båda delarna på min utbildning i egenskap av terapeut samt när det behövs, som privatperson, och tydliggör för dig rexakt var gränserna går. Det är samma regler som gäller för mig nu och framöver som färdig funktionsmedicinsk terapeut. Mitt mål är att närma mig sjukvården på ett forskningsbaserat och modernt sätt, men det hindrar inte min utbildning att genomföras på ett rätt och seriöst sätt. Så känn dig trygg i att jag har kontroll över situationen.

Jag som utbildningsgivare

Jag heter Louise Edlund och arbetar aktivt som hormonterapeut och utbildare. Jag har de senaste 12 åren hjälpt tusentals personer till bättre hälsa och har en bred erfarenhet inom kost- och näring, stress och sömn, träning, hormoner och beteendevetande.
Jag vet vad kunderna efterfrågar och att det finns ett stort behov av fler terapeuter som tänker ur ett helhetsperspektiv och kan lägga hormonpusslet för sina klienter. Många duktiga terapeuter känner att de kör fast med vissa klienter, trots att de har en hög kompetens inom sitt område och har försökt allt. Någonting fattas och när jag själv hittade den pusselbiten, som handlade om hormoner, så föll mycket på plats.
Jag leder dig steg för steg och ger dig tydliga verktyg, som gör att du direkt kan omsätta i praktiken det du lärt dig på kursen.
Jag hoppas vi ses vid nästa kurstillfälle, du behövs och jag behöver fler kollegor.

Jag ingår i ett stort hälsonätverk i Sverige och samarbetar mycket med kollegor. Vid varje kurstillfälle bjuder jag in gästföreläsare och gästlärare som höjer utbildningen och ger dig maximalt. Det kan handla om sköldkörteln, lymfsystemet eller andra väsentliga områden inom hormonell balansering som jag har duktiga kollegor som är experter på.

Innehåll

Min utbildning är skapad för dig som vill arbeta mer med hormonell balansering och kunna ge adekvata råd i ämnet,  i din verksamhet. Jag lär ut de verktyg, arbetssätt och prover jag arbetar med för att balansera äggstockar, binjurar och sköldkörtel. Dessutom berättar jag mer om vad det innebär att arbeta på distans med modern teknik i sin verksamhet som jag gjort sedan 2013, samt GDPR säkring och möjliga lösningar via samarbetspartners. Det är oerhört noga nu vad vi får säga och göra – eller inte – utan att riskera böter. Jag vet och kan, jag lär dig.

Vi fördjupar oss kring hormonerna; östrogen, progesteron, testosteron, kortisol, sköldkörtelhormoner, serotonin samt melatonin. Vi går även in på mage/tarm obalanser första kursdagen som en oerhört viktig grund att förstå för hormonell balansering.

Nu ingår även mannens hormoner i utbildningen samt övergripande genomgång av tolkning av det avancerade DUTCH hormon testet.

Utbildningen omfattar 36 lektionstimmar fördelat på 6 heldagar. Louise Edlund är ansvarig för pedagogik och lärande och bjuder in olika gästlärare för vissa delar av utbildningen. Det kan också förekomma grupparbeten, små trevliga överraskningar etc.

Mina elever är sjuksköterskor, barnmorskor, naprapater, kiropraktorer, kostrådgivare, personliga tränare, hudterapeuter, massageterapeuter som vill addera hormonkompetens i sitt dagliga arbete. Men även personer som har en kost-och näringsutbildning i grunden men vill lära sig mer om hormonell balansering bara för sin egen skull eller som genomlidit en allvarlig sjukdom och vill förstå mer om kroppens reaktioner kring tillfrisknandet.

Nästa kurstart Omgång 5 på Marholmen, Rådmansö, Norrtälje: 

Datum:  19-24/10 2018,  totalt 6 kursdagar. Vi samlas på kvällen innan.

Ankomst to em för gemensam middag på hotellet kl. 19.00 Utbildningen börjar fredag 19/10 kl 09.00 och avslutas onsd den 24/10 kl. 15.30. Längre pauser dagtid för  t ex promenader, vila spännande överraskningar, samt kvällsarbete kan förekomma.
Efter avslutat utbildning har du ett klientfall att kommentera som inlämnings-/examineringsuppgift enligt de krav och regler jag presenterar sista dagen. Tidpunkt för inlämning 4 veckor efter avslutad kurs. Du får mina personliga kommentarer på ditt arbete, ingen kuggas. Du får i så fall kompletterande uppgift att lösa så jag ser att du tillgodogjort dig utbildningen på rätt sätt.

Priser